Har du lyst til at prøve noget nyt?

Vegetarzan udvikler og leverer plantebaserede og økologiske drymix til både at lave dine egne retter, samt til at lave, ja hvad skal vi kalde det – alternativer til kød. Vi bruger kendte navne til vores produkter, for eksempel bolognese eller noChicken. Hvorfor nu det? Jo, vi har også tænkt meget over det: på den måde er det lettere at kommunikere, hvordan du kan bruge vores produkter. Vi slår også katten af tønden, og brænder hæksen af til Skt. Hans 😉 Så hvad vi så kalder de nye sunde og spændende madløsninger, det er vel egentligt ikke så vigtigt? Vi skal bare sikre os, at (1) vi passer bedre på verden omkring os, og (2) vi får det protein vi har brug for. Og det kan planterne faktisk sagtens hjælpe os med!

Dét der med, at vi skal spise mindre kød, dét er det vigtige – for klimaet, biodiversiteten, for vores sundhed … og for at stoppe udnyttelsen af dyr i industrien. Græssende fritgående kvæg kan være godt for naturen, så det hele er lidt mere komplekst. Men vi skal reducere dyreholdet i vores landbrug til faktisk landbrug, og ikke dyre-fabrikker, som ikke har noget med dyr i natur at gøre. Det er faktisk helt centralt for os, for det er derfor, at vi gør det her – skaber et alternativt mad-univers, for at inspirere til flere hverdagsfavoritter fra det plantebaserede køkken.

Vores løsninger til dig er derfor:

  • Velsmagende
  • Plante-baserede
  • Økologiske
  • Med højt protein-indhold
  • Samt højt fiber-indhold
  • Indeholder alle essentielle aminosyrer
  • … og indeholder ingen kemiske forarbejdede produkter, ingen tilsætningsstoffer, og er alt sammen gluten-frit og uden soya.

Ideen om Vegetarzan blev skabt i 2018, i første omgang som færdige måltider, der både kunne spises i vores madhuse, eller tages med hjem som varm take-away – eller bestilles her i webshoppen som frostretter. Dengang som i dag med fokus på hurtige, velsmagende løsninger. Vi har lukket madhusene – vi kan komme meget længere ud med vores inspirationspakker og løsninger som tørvarer, hvor du får alt det du har svært ved at finde fra os (de sunde proteiner, supplerende krydderier, og enkle opskrifter til succes). Så det du selv skal skaffe ved siden af, kan du få i en hvilket som helst discount supermarked. 

Vegetarzan er en ny slags lækker, sund og bæredygtig „fastfood‟, hvor grøntsager spiller hovedrollen. Vores mad har højt indhold af naturlige plante-proteiner, fibre, vitaminer og mineraler. Vi anviser altid at kombinere vores drymix-pakker med masser af friske grøntsager – og med velsmag som kompas. Det er en hurtig og lækker måde at spise på – og en nem måde at få grøntsager på. Alt i alt tror vi, at vores inspirationsæsker kan hjælpe de fleste med at få mere fart på den grønne omstilling – fordi løsningerne er klar!

Saftig, velsmagende grøn mad

Den første Vegetarzan åbnede på gågaden i Horsens i foråret 2020, med et bredt sortiment af eksotiske, veganske gryderetter, måltidssalater, en saftig burger og iskolde blendede drikke. Vores kunder viste sig hurtigt at være mellem 1 og 98 år.

Det gav os rødbedesaft på tanden, og vi etablerede et produktionskøkken, og startede både webshop samt take-away spisehus på Vesterbro i København, tæt på Halmtorvet og Kødbyen. Den process ledte os dog til at tænke vores projekt endnu større, og i dag har vi valgt at fokusere på tørvarer, som vi kan sende på den mest bæredygtige måde. Det minimerer madspild og energiforbrug, samtidigt med, at vi kan tilbyde et bredt sortiment af inspirationspakker og ingredienser til dit plantebaserede køkken.

Vegetarzan har kort sagt innovation og kreativitet i sit DNA. Vi elsker at lege med alskens grøntsager, naturlige økologiske planteingredienser, og eksotiske krydderier.

Vores mad mætter virkelig godt, og gir‛ go’e muller!. Så det er også noget for moderne mænd 😉

Vegetarzan har også bidraget til to bøger om plantemads betydning for kroppen: bogen GLØD – sund kost sund hud, af professor og hudlæge Christian Grønhøj, og Morten Fenger (2021), samt til bogen Veganske Kålhydrater med Anette og Celine Sams (2023). Vi synes selv, at det validerer vores køkken, at forlag, læger, og ernæringsforskere står på mål for vores mad.

 
Tag i køkkenet med os og bliv inspireret!

Glød: Sund kost smuk hud af hudlæge Christian Grønhøj og kok Morten Fenger.

Veganske kålhydrater