Tilberedning og serveringsforslag 

Tilberedning 

Næsten alle Vegetarzans retter kan opvarmes på samme måde. Det går hurtigst i mikrobølgeovn (4-8 min fra hhv. køl eller frost) eller gryde. Et alternativ er vandbad i ovn, men her skal du afsætte halvanden time for det bedste resultat. 

Generelle råd:

Vi anbefaler altid at tø retterne op på forhånd. Det gøres mest miljørigtigt i køleskab.

Håndter altid emballagen med to hænder, når den er varm. Løft forsigtigt under hjørnerne, og undgå at trykke på bakkens låg, for at undgå damp og overløb. 

Rør i retten under eller efter opvarmning for at sikre at varmen fordeler sig jævnt.

Mikrobølgeovn: 

Lad låget blive på retten under opvarmningen.

Giv retterne 4-6 minutter hvis optøet 

Giv retterne 8-10 minutter fra frossen tilstand.

Bemærk, at lasagne og Churrasco skal varmes lidt kortere, og så hvile et øjeblik (evt. i mikrobølgeovnen) for at få varmen til at fordele sig jævnt. 

Gryde opvarmning fra frost (gælder ikke Lasagne og Churrasco) 

Kom 1/2 dl. vand i bunden af en gryde pr. ret. 

Tænd på svag varme til retten/retterne med sikkerhed er optøet helt. 

Sæt temperaturen op, rør jævnligt rundt, og fortsæt til retten er gennemvarm (75°C). Lad retten/retterne koge max 1 minut.

Ovn

Har du mange forskellige retter, som skal varmes samtidigt, kan du lave et vandbad i en almindelig ovn ved svag varme. Du skal afsætte mindst 1 time og et kvarter til denne form for opvarmning. 

Sørg for at alle retter er optøede, når du begynder.

Stil ovnen på 100 grader 

Kom et par cm. kogende vand i bunden af et ildfast fad eller en bradepande og sæt retterne i deres emballage her. 

Lad lågene sidde på retterne. 

Giv retterne 1 time og 10 minutter fra optøet tilstand. 

OBS tiderne kan svinge en smule fra ovn til ovn. Rør rundt i retten og kontroller temperaturen med en ske eller gaffel.

Serveringsforslag

Du kan spise alle retterne lige som de er efter opvarmning, men prøv også følgende serveringsforslag: 

Er du til mere sprødhed: 
  • snit en håndfuld friske, rengjorte grøntsager fint med en kniv og vend dem i retten efter opvarmning. 
Er du til endnu flere farver: 
  • Lav din egen yndlingssalat. Snit spidskål, blomkål eller broccoli som basis. Hæld en dressing på med olie, salt, syrlighed og sødme. Billederne på webshoppen i forbindelse med retterne kan inspirere dig til yderligere valg af grønt til din salat.
Er du mere sulten: 
  • server ris, pasta, quinoa, brød eller kartofler til retten. 

Vegetarzan har også hjemmebagte surdejsbrød i kuvertstørrelse og beholdere med vores smagfulde gule Java-ris, hvis ikke du gider koge selv.

Er du lidt af en Feinschmecker: 

Prøv Vegetarzans spændende dips og toppings, som kan pynte eller supplere retterne. Noget er cremet, noget er krydret, noget er sødt, noget er syrligt, noget er stærkt og noget er sprødt og knasende. Hæld eller drys vores tilbehør på efter opvarmning, eller dyp dit brød i velsmag ved siden af. 

Fun fact: 
  • Vidste du, at mange af vore retter kan blandes eller kombineres. På den måde kan du lave dine egne dristige favoritter. Du kan også dele retterne med andre og servere lidt af hvert på tallerknerne evt. sammen med både salat, brød eller ris og flere forskellige slags tilbehør.

Vegetarzan er skabt for at inspirere! Kom med. Bussen kører nu! 

Nem genopvarmning af frosne færdigretter derhjemme

Mikrobølgeovn: Bakkerne er godkendt til mikroovn. Anbefalet 4-5 min fra køl / 7-10 min fra frost; lad låget sidde på klem på bakken i ovnen, og rør i retten efter 2/3 af tiden.

Gryde: Gryderetterne kan også opvarmes i gryde. Tilføj et par spsk. vand i bunden af gryden, og opvarm under låg. Retten behøves ikke koge.

Ovn: Bakkerne er godkendte til temperaturer op til 120°C i 2 timer. Vi anbefaler, at du forvarmer din ovn til 100°C (gerne med varmluft), og stiller bakkerne (med låget på) i en bradepande med lidt kogende vand i bunden – på den måde går det lidt hurtigere. Rør i retterne efter 2/3 af tiden. Anbefalet tid 30 min fra køl / 50 min fra frost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle måltider altid opvarmes til over 75°C

Anbefalet tilbehør

I restauranten serverer vi altid vore retter med frisk spidskålssalat med æblecider-olinenolie vinaigrette, sprødt drys, og hjemmebagte surdejsbrød. Herudover anbefaler vi gule java ris til vores eksotiske gryderetter, og vi har også mange spændende toppings til at give vores måltider endnu en dimension, f.eks. persillepesto og cider-syltede rødløg

Vi plejer at sige, at vores færdigretter både kan nydes uden tilbehør direkte fra bakken, men at man også med fordel kan supplere med noget frisk grønt, en topping af en art, og noget brød/ris/kartofler eller lignende. Vi plejer at opfordre til, at man – hvis man er flere der spiser sammen – smager noget forskelligt til samme måltider, og så måske laver en lille mini-buffet. Prøv dig frem, og find dine egne favorit-kombinationer!

Sunde plante proteiner

Vi anvender økologisk og lokalt produceret plante-protein “kød”, helt uden tilsætningsstoffer, og af bæredygtige råvarer (hestebønner og ærter). Disse produkter giver konsistens og bid til vores retter, samtidigt med, at vi opnår et højere protein indhold. Planteproteinerne kommer fra vores nære samarbejdspartner Organic Plant Protein, i Hedensted.

Læs mere om vores emballage her.